beats by dre cheap

Najava koncerta!!!

Večer sevdalinke u Beogradu
Ovo je prvi put da sevdalije iz BiH idu u Beograd jer do sada su uglavnom gostovali folk pjevači, kaže Zehra Deović...

Za nepuni mjesec beogradski Sava centar odjekivat će sevdalinkom. Naime, 21. maja u glavnom gradu Srbije bit će priređen koncert pod nazivom "Ah, meraka u večeri rane", na kojem će nastupiti Zehra Deović, Muhamed Mujkanović, Ljubica Drakulić, Nedžad Imamović, Reuf Feković, Aldijana Tuzlak, Merima Njegomir, Marinko Rokvić, Slobodan Lalić te Nedeljko Bilkić.

Kao gosti najavljeni su Boki i Tijana Milošević, Kiki Čaušević, Nikola Rokvić te Adnan Babajić, a učesnike će pratiti Orkestar Dragana Stojkovića Bosanca.

Beogradski koncert je, ustvari, nastavak tradicije, jer je producent Tomislav Kašljević veoma uspješne koncerte sevdalinke organizirao već dva puta u Zagrebu te u Rijeci, Puli i Sisku.

- Želim doprinijeti očuvanju sevdalinke kao bh. brenda i da ljudi u cijelom regionu uživaju u jedinstvenoj ljepoti ove muzike - govori Kašljević, inače Zeničanin sa zagrebačkom adresom.

Ovom prilikom će Zehra Deović prvi put nastupiti u Srbiji nakon okončanja agresije na BiH.

- Ovo je i prvi put da sevdalije iz BiH idu u Beograd jer do sada su uglavnom gostovali folk pjevači. U projekt smo uključili i Bosance koji žive u Beogradu, Marinka, Bokija i druge - govori Deović i dodaje da koncert neće proći bez antologijske "Da sam ptica".Autor: L. S. R.

PORTAL O ZEHRI DEOVIĆ
http://zehradeovic.blogger.ba
03/05/2009 16:57